Beskrivning

En glad motionärs resa mot Hawaii!

tisdag 21 juni 2016

Race report: Vätternrundan 2016

Det blev en runda vädret till trots. Om man hade lyssnat på det muntra gänget i husvagnen kvällen innan så hade det vart svårt att tro. Ganska mycket snack om det risiga vädret, att det skulle bli kallt, att inte glömma brytwhisky o.s.v. Men vi tog oss iväg till slut och det blev ju en ganska schysst runda trots allt.

Vi begav oss på Fredagen ner till Fredriks föräldrar där vi väldigt snällt fick låna en husvagn, mycket uppskattat. Sedan var det raka vägen till Motala och samma camping som förra året där vi inkvarterade oss på plats 13 precis vid skogen. Efter det drog vi ner för att hämta nummerlappar, köra maxtest hos Aktivitus och käka glass innan vi begav oss mot husvagnen för middag och lite fix av utrustning. Josefine som startade kl 03:38 gick upp mitt natten och satte sig för att äta frukost utomhus för att inte störa oss som sov, stackare.. Sen hade hon oturen att cykla halva rundan i regn också, tyckte mycket synd om henne just då. Vi andra startade 06:32 och var givetvis sjukt sena till start precis som traditionen lyder, men vi kom iväg som planerat trots allt. Tyvärr var jag lite kissenödig vid start..
Sista gruppen innan de riktigt snabba grupperna skulle starta vid 12:00.
Väl iväg var det lite ryckigt men inte värre än vad jag hade förväntat mig. Tyvärr behövde jag verkligen kissa när vi cyklat halvvägs till första stoppet (Fagerhult) och gav mig iväg med Peter för att försöka hinna pissa och köra ikapp. Klungan drog förbi oss med ca 30s och sen började jakten. Men att köra ikapp en klunga som går i 37-38 km/h är mer krävande än man tror och det tog drygt 5km på tröskelpuls innan vi var ikapp. När jag kollade effektdatan efteråt visade den 304W i medeleffekt och 324W i normaliserad effekt under den sträckan, bra inledning på rundan. Ner till Jönköping lyckades vi hålla ihop det ganska bra och hade ett snitt på 35km/h. Väl i Jönköping var det halt och fullt med bilar som tyvärr fick vårt snitt att gå från 35 till drygt 33, trist men bara gilla läget. Snart därefter var vi i Fagerhult och gjorde vårt första snabba stopp. Sen rullade vi på och då fick vi riktigt bra flyt i kedjan, sakteligen körde vi ikapp vår förlorade tid men det tog hårt på klungan. När vi var som mest decimerade var vi nere på 6-7 personer som gick runt. I Boviken lyckades vi dock få med några från Falkenberg som legat bakom oss hela vägen, och helt plötsligt var vi drygt 16 personer i klungan och återigen körde vi riktigt bra. Till slut tog vi oss in i Motala på 8:35 och kunde inte vara annat än nöjda med insatsen med tanke på trafikläget runt Jönköping. Väl i mål mötte Josefine upp och hon hade tillsammans med sin grupp cyklat på 10:38 och kört 22 minuter under målet, så jävla grymt!
Jag och Josefine efter målgång.
Tid: 08:35:00
Sträcka: 297 km
Fart: 35,3 km/h
Normaliserad Effekt: 215 W
Medelpuls: 142 (76%)

Totalt sett är jag nöjd med resan, men framförallt nöjd med att kroppen kändes såpass fräsch efteråt. Belastningen är ungefär densamma som jag tänkt hålla under cyklingen på Ironman-distans. Ganska bra träning på energiintag under loppets gång också.

Next up blir lite mer "prova-på-tävling" på Råda Triathlon och sen Vansbrosimningen.

Syns på vägarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar