Beskrivning

En glad motionärs resa mot Hawaii!

tisdag 19 januari 2016

Träningsläger på längdskidorna

I helgen drog jag och Josefine på ett mysigt träningsläger med fokus på längdskidor. Då Josefine skall köra sin första Svenska Klassiker i år och behöver ett gäng mil på skidorna innan Vasaloppet så var det perfekt med en lite längre genomkörare. Ursprungsplanen var att dra till Långberget men eftersom kylan verkade bli ihärdig (-20 grader) så valde vi betydligt varmare Billingen med temperaturen runt -10 grader. Vi tänkte även vara där tidigt på Fredagen för att köra dubbla pass Fredag och Lördag samt enkelt pass på Söndagen. Men eftersom jag mådde skit på Torsdagen valde vi att ta det lugnt och bara köra enkelt teknikpass på Fredagen och sen fokusera på Lördag och Söndag.
Helt magiskt väder
Väderleken var, som ni kan se ovan, helt fantastisk och vi passade på att vara ute så mycket som möjligt.

Passen var fördelade som följande.
Fredag: Teknik och känna på skidorna
Lördag FM: Distans
Lördag EM: Distans
Söndag: Distans och filmning av teknik

Med facit i hand blev det riktigt gött för kroppen och totalt var det nästan 7,5 timmar skidåkning fördelade över drygt 10 mil. Alla distanspassen var 30km långa och gick på dryga 2 timmar. Sista passen klämde jag på 1:57 och hade en snittfart på 15,3 km/h med riktigt låg och fin puls. Om vädret blir någorlunda gynnsamt på Vasaloppet ska de nog kunna räcka till 6:30, vilket hade vart grymt kul!

Nu är det vilovecka och testerna denna gången blir nog inte riktigt lika positiva som förra gången då det blev lite skralt med träning under julledigheten.

Friskt och härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar