Beskrivning

En glad motionärs resa mot Hawaii!

måndag 6 juli 2015

Händelserika veckor

Tiden efter Vätternrundan har varit ganska hektisk. Viktiga deadlines på jobbet har varvats med allt från ögonoperation till ny cykel. Men vi tar allt från början.

Ögonoperation
Efter Vätternrundan hade jag en vilodag innan jag rev av tre långa träningspass då jag var tvingad till en vilovecka p.g.a stundande ögonoperation. Ögonoperationen har jag sett fram emot ganska länge och det kändes väldigt passande att få det gjort efter Vätternrundan då jag ändå var tvungen att vila. Operationen var en standard FS-Lasik och allt gick väldigt snabbt och smidigt. Samma kväll och dagen efter kliade ögonen lite granna men det avtog relativt snabbt och sen dess har ögonen i stort sett fungerat felfritt igen. Väldigt skönt att slippa linser!

Värt varenda krona och utebliven träningstimme!

Ny cykel
Som jag skrev i inlägget om Vätternrundan beställde jag en ny cykel då jag ansåg mig behöva en hoj av lite bättre kaliber om jag skall fortsätta bedriva seriös landsvägscykling med de snabba tjejerna och killarna. En vecka senare står Posten med min pärla och det var med glädje jag snabbt monterade allt och ställde den i förrådet. Premiären fick dröja tills efterkommande helg. Reaktionerna lät inte vänta på sig, cykeln är så otroligt mycket roligare att cykla på jämfört med min gamla! Snygg var den dessutom :)

Välpaketerat!
Komplett sånär som på ny sadel, wattmätare & flaskställ.

Säsongspremiär i Triathlonkläderna
I Måndags gjort jag premiär för året på Mölndal Outdoors "Prova-på-Triathlon"-event. Det var en sprint som skulle avverkas där cykeldelen dessutom innehöll ett gäng härliga höjdmetrar. Då träningen gått bra kände jag mig förväntansfull och jag passade dessutom på att köra min nya linjecykel (nästa gång blir det tempon dock). Startskottet gick och jag fick återigen känna på det obehagliga i att simma med många människor i mörkt vatten, här har jag en hel del att jobba på. Jag var trots allt uppe ur vattnet på 13 minuter och kände mig relativt nöjd med det även om jag kan göra den simningen betydligt behagligare och antagligen snabbare.

Start- och målområde.
Erik provar nya våtdräkten. "Hoppas den passar!".
Fick av mig våtdräkten relativt snabbt även om det kärvade en del, drog iväg på cykeln och började jaga. Insåg att tätklungan låg en liten bit framför så det var bara att hoppas på starka ben. Benen levererade sannerligen efter behov och jag klev av cykeln med ett cykelsnitt på 35,4 km/h och en snitteffekt på 299 W. Tyvärr var det många som "missade" att man skulle vända vid startområdet vilket gav dem en rejäl fördel då de kunde behålla sin fart från nedförsbacken man kom ifrån.

Nöjd med cyklingen drog jag på mig löparskorna och hoppades att jag inte skulle vara helt slut efter cyklingen. Efter några stapplande steg och hög puls fick jag dock upp farten och höll 4:00 min/km genom hela löpet. En sluttid på 1:06:55 är jag trots allt nöjd med även om jag borde kunna slipa 1-2 minuter till nästa gång!¨

Erik på väg mot mål!
Josefine som precis avslutat sitt första, men inte sista(!), Triathlon!
Loppet i siffror:

Simning
Distans: 767 m
Tid: 13:19 min
Fart: 1:44 min/100 m

T1: 3:22 min

Cykling
Distans: 17,25 km
Tid: 29:14 min
Snittfart: 35,4 km/h
Snittpuls: 169 bpm (91%)
Snitteffekt: 299 W
NP: 316 W

T2: 35 s

Löpning
Distans: 5,09 km
Tid: 20:20 min
Fart: 4:00 min/km
Snittpuls: 169 bpm (91%)

Totalt: 1:06:55


Nu är det snart semester men innan dess är det bröllop och lite småfix på jobbet!
Glöm inte sola & ha de lite gött :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar