Beskrivning

En glad motionärs resa mot Hawaii!

fredag 13 januari 2017

Ljusare tider och Januaris kompiskamp

Nu har det vart tyst ett tag igen, lite mer än en månad för att vara lite mer exakt. Men det finns inte särskilt mycket intressant att nämna egentligen, livet rullar vidare och grunden läggs allt stadigare och stadigare inför våren och sommaren. Julen innehöll en välbehövlig ledighet och istället för att utnyttja ledigheten till mer träning så utnyttjade jag den till mer vila. Nyårsdagen blev årets längsta vilodag då det spårade ut rejält på nyårsafton, men det är väl sånt som händer? Man får sannerligen vad man förtjänar och efter en lång och skön promenad med tillhörande korvgrillning på nyårsafton förtjänade vi ordentligt med sprit, hela gänget..

Därefter har vardagen rullat vidare som om ingenting hade hänt. Det blir sakteligen ljusare samtidigt som kilometrarna avverkas. Även om det är långt till sommaren så kan vi glädjas åt att det är i Januari som antalet ljusa timmar ökar som snabbast, om man befinner sig riktigt långt norrut kan man uppleva en förändring från ~40 ljusa minuter per dag till ~6 ljus timmar per under bara Januari. Hyfsat häftigt ändå!

Andra ljusglimtar i vardagen är kompiskampen som ständigt lurar runt hörnet. Jag hoppades verkligen kunna trumfa förra månadens försök och satte av runt 330W i hopp om att iaf komma i närheten av den siffran. Efter 10 minuter känns det som att det kommer gå vägen, efter 12 minuter är jag inte alls lika säker, men efter 16 minuter så vet man att det bara måste gå eftersom det bara är en "fyra" kvar. Efter några avslutande minuter med dödslängtan stannade klockan på 333W och jag välkomnar vilan såsom de tre vise männen välkomnade jesubarnet.

Nu när det är nytt år så passar det bra att börja skifta fokus på träningen och börja få in lite längre ansträngningar igen. Men vi får väl se hur det går med det..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar