Beskrivning

En glad motionärs resa mot Hawaii!

tisdag 30 augusti 2016

Race report: Tjörn Triathlon

Sista triathlontävlingen för säsongen och en förhoppning om att gå in i vinterdvalan med en god känsla. Tyvärr fanns de viss osäkerhet med ett löparknä jag lyckades dra på mig under öloppet (kändes först på kvällen efter loppet) och en allmänt seg kropp som antagligen tyckte att det räckte med tävlingar nu. Försökte ruska bort känslan och ladda inför loppet på bästa sätt, så illa kan de ju knappast vara?


Åkte upp till Skärhamn på tävlingsmorgonen och möttes av friska vindar. Efter att ha spanat lite på vågorna tänkte jag "undra om de inte kommer göra något åt simbanan?". Hämtade ut startbevis och gjorde oss redo för incheckning och slutligen simning. Till de flestas stora skräck hade det blåst in ett helt gäng med brännmaneter och in mot bryggorna såg det svårt ut att inte bränna sig. Fick trots allt värmt upp lite och gjorde oss redo för starten.

Simning
Startade i motionsklassen och antog därför att jag inte skulle ha så lätt att hitta fötter att simma på. När startskottet gick sprang jag ut längs vänstersidan och fick ganska snabbt fritt vatten, underbart! Därefter var det bara att veva på och sicksacka fram mellan alla som startat före oss. Ganska svårnavigerat och bitvis höga vågor men ändå bra känsla. Sista biten från boj till stegen simmade vi längs kajen och där var det ganska mycket maneter samtidigt som vågorna kom rakt emot oss, stärkande... Kom upp på en klart godkänd tid utan att ha ansträngt mig alltför mycket.

Tid: 30:50 min
Distans: 1900m
Fart: 1:37 min/100m
Kommentar: Trots strandstart kändes jag opåverkad av de övriga tävlande, ingen skenande puls och inget obehag. Simningen är nog inte så hemsk längre trots allt!

T1
Inte så mycket att säga om T1 egentligen, drog på strumpor och är allmänt seg här. Borde ha minst 30s att kapa till nästa säsong..

Cykling
Sen vare dags för cyklingen. Hade ändrat min position sedan Challenge Poznan i hopp om att komma lite lägre på cykeln och få ut lite mer av effekten jag trycker ner i pedalerna. Men redan efter första varvet började kroppen säga ifrån. De fanns inget tryck alls, knappt någon vilja att cykla trots att huvudet försökte mana på. Lyckades lappa ihop de två varven men benen var ganska sega efter det. Kan låta otacksamt men jag ville lite mer trots allt.

Tid: 2:27:50
Distans: 87km
Fart: 35,3 km/h
Normaliserad Effekt: 234W
Kommentar: Borde kunna hålla 240-250W utan att kroppen säger ifrån. Som sagt, godkänt, men inte mer.

T2
Här gick det snabbt och lätt då strumporna satt på sen T1.

Löpning
Tyvärr vart det misär med mina mått mätt. Kände från första steget att löparknät skulle störa något oerhört så jag fick försöka korrigera steget lite om jag inte skulle bryta. För jag ville gärna ta mig i mål när det var säsongens sista tävling och ett gäng polare dessutom körde stafettlaget. Lyckades ta mig runt varv för varv men benen sa redan från början att cyklingen hade använt den lilla kraft som fanns i dom. Lyckades ta mig i mål och fick i alla fall njuta lite av solen innan vi började röra oss hemåt.

Tid: 1:30:20 tim
Distans: 20,5 km
Fart: 4:25 min/km
Kommentar: Med mina förväntningar så är jag inte nöjd med tiden på löpningen. Dessutom väldigt tråkigt att knät spökade från första steg och skulle jävlas så mycket. Bara ta med sig så mycket som möjligt från loppet och försöka slipa lite på det till nästa gång.

Totalt slutade tiden på 4:33:15 och är en förbättring med nästan 45 minuter från förra gången jag körde en halv ironman 2014. Men jag tror att jag har mer i mig, att jag borde ta mig ner mot 4:20-4:25 en vanlig dag. Nu tänkte jag bli av med mitt löparknä och förhoppningsvis springa Lidingöloppet innan jag gör bokslut för året. Just nu känns det dessutom som att jag kommer köra lite färre tävlingar nästa år, i alla fall lite färre långa tävlingar.

Tack för intresset!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar