Beskrivning

En glad motionärs resa mot Hawaii!

fredag 27 mars 2015

Månadssummering & personbästa!

Nu börjar Mars lida mot sitt slut och återigen lägger jag en hel drös med träning till handlingarna. Det är fortfarande svårt att veta effekten av min träning då jag är ganska dålig på att kontinuerligt köra testrundor, men tanken är att jag skall försöka få till fler tester och göra min träning än mer spårbar.

Innan jag går igenom senaste månadens träning kan jag glatt konstatera att mitt personbästa på 10km från Midnattsloppet ifjol blev, inte helt oväntat, utbytt efter Göteborgsvarvets seedningslopp i Söndags. Då Midnattsloppet är relativt backigt och seedningsloppet extremt platt var det ganska väntat att tiden skulle putsas. Att det däremot blåste som en mindre storm gjorde att tiden vart lite stukad, men absolut inget att hänga läpp för.

Göteborgsvarvets seedningslopp i Göteborg!


Jag passade på att hämta nummerlapp 2 timmar innan loppet för att inte behöva stressa precis innan start och för att jag bor ganska nära loppets start och mål. När jag kom tillbaka ungefär 30 min innan start var det full fart på alla seedningsglada löpare och jag körde min sedevanliga uppvärmning och försökte tänka bort det faktum att det blåste ganska kraftigt. Lite olika taktiker började samtidigt formas i mitt huvud.
När väl starten gick la jag mig snabbt i mitten på förstaklungan för att slippa alltför mycket motvind fram till första vändpunkten. Därefter splittrades fältet ganska fort och jag sprang med 2-3 andra personer genom nästan hela loppet. Vid första varvningen kändes kroppen riktigt stark och det var bara att mala på med måltiden på näthinnan. När det var cirka 2km kvar hörde jag att någon försökte komma ikapp och dra förbi, sen tog det 1km av mental uppladdning innan han gjorde rycket vi båda väntade på. De andra i klungan föll ganska snabbt av men jag tog rygg på honom för att utmana honom på upploppet. När upploppet kom gick jag ut bredvid och tryckte på med 95% av vad jag kunde förmå vilket han givetvis svarade på. Sen växeldrog vi fram tills det var 4 meter kvar och då tryckte jag till de sista procenten och lyckades knäcka honom innan mållinjen! Kommentatorn var ganska uppspelt vid det laget och vi båda packade ihop inne i målet. Tilläggas skall att han startade 4 sekunder efter mig och således var snabbare totalt sett, men spurten är alltid spurten. Efter loppet kändes kroppen fortfarande pigg och jag tror inte det hade vart några problem att fortsätta i måltempo i 5-10km till, men då hade jag med största sannolikhet vart rejält fikasugen i mål.

Resultat i seedningsloppet till Göteborgsvarvet 2015.
Plats 23 och en sluttid på 36:08 är jag nöjd med och det räcker till startgrupp 1 i Göteborgsvarvet. Nästa år är målet sub35 minuter och således en startplats i elitgruppen (vi får väl se hur det går med de planerna...).

I övrigt har träningen gått i stort sett som planerat och jag tror att säsongen kommer bli bra om det fortsätter som det går just nu.

Tränade timmar i Mars 2015
Ovan visas träningsfördelningen för Mars månad (hittills) och fokuset ligger ungefär som tidigare förutom att Vasaloppet avverkades i början på månaden och resulterade i ett gäng vilo-/återhämtningsdagar. Nu börjar dessutom solen dyka upp lite senare på kvällarna vilket förhoppningsvis resulterar i fler utomhuspass och härlig frisk luft (eller bara regn...).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar