Beskrivning

En glad motionärs resa mot Hawaii!

onsdag 9 september 2015

Altranloppet & uppladdning inför Lidingö

För en vecka sedan sprang jag Altranloppet med ett gäng polare. Altranloppet arrangeras av konsultbolaget Altran och är ett varv på den berömda "åttan" i Skatås. Jag och ett gäng polare var anmälda och taggade på att få springa ur lite överskottsenergi. Då dagarna innan hade bestått av mycket löpning och cykling var jag lite småseg i benen och det i kombination med vetskapen om att fjolårets vinnare sprungit på 27:30 gjorde mig ganska säker på att jag skulle vara chanslös om han dök upp. Väl på plats fick jag reda på att just han som vann året innan inte skulle vara med, men likväl fanns det många snabba löpare från tidigare år och formen var som sagt oviss efter väldigt få fartpass.

Efter ombyte, uppvärmning och lite ordväxling var det dags att ställa sig på plats. Jag frågade en kille bredvid mig om jag hade hört var ganska snabb om hur fort han tänkte springa, han svarade ~32 min och det tyckte jag lät rimligt att sikta på. Starten gick och benen började trumma på direkt trots den seghet som funnits precis innan. Jag kunde höra att jag inte var ensam och tänkte köra på i lagom tempo (nära tröskelpuls) tills någon drog förbi helt enkelt. När första riktiga backen kom efter 3km låg jag fortfarande längst fram och insåg att det var dags att prova ett ryck precis vid krönet på backen. Jag kände direkt att jag fick några meters lucka och tänkte att jag måste försöka skaka av mig dom i toppen på nästa backe. Taktiken fungerade fint och jag misstänker att jag drygade ut lite grann i utförslöporna. Därefter var det bara att trumma på och den snabbaste kilometersplitten låg på 3:36 min. I mål kom jag som första person med en sluttid på 29:30 min. Väldigt roligt eftersom det var min första förstaplats någonsin! Roligast av allt var dock att få springa tillsammans med goda vänner och få middag av arrangören efter loppet.

Kort och gott en supertrevlig dag och ett grymt trevligt arrangemang!

Glatt gäng efter ett göttigt lopp!
Sedan dess har träningen rullat på ganska så smärtfritt. Jag har börjat simskola (läs simma med tränare) och känner redan efter två pass att detta är precis vad jag behöver. Min frisimsteknik har fått sig en rejäl puts och tekniken i de övriga simsätten har gått från drunkningsolycka till "Aha!" (förutom fjärilssim som kommer förbli drunkningsolycka fram till Jul iaf...). Fokus ligger på Lidingöloppet den 26:e September och förhoppningen är att inte bara knäcka 2:15 utan även pressa ner tiden till 2:10. Den som lever får se, jag brukar som de flesta vet överskatta min förmåga / underskatta utmaningar...

Som grädde på moset fixade jag till RSS-flödet till höger på sidan för att återigen synliggöra träningsloggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar