Beskrivning

En glad motionärs resa mot Hawaii!

måndag 3 september 2018

Tjörn Triathlon - SM

I slutet av 2017 spikade jag målsättningen för 2018. Två stora mål i form av Tjörn Triathlon, SM på medeldistans, och Ironman Barcelona. För lite mer än 1 vecka sedan var det dags Tjörn och drabbning med många av Sveriges bästa triathleter.

Veckan innan tävlingen kände jag mig lite sådär. Lite hängig och trött men inget allvarligt. Det var mest irriterande att inte känna mig pigg och studsig som jag hade hoppats på. Veckan gick ganska fort och på Fredagen drog vi upp till vårt bokade boende i Skärhamn. Lite småkaos på kvällen då Erik insåg att hans batteri i effektmätaren var slut (dessutom bökigt att byta men han lyckades fixa det), jag hade glömt min cykeldator hemma och blev räddad av Oscar som tog mig sig en upp när han skulle heja på loppet, och Fredrik insåg när vi cyklade till starten på Lördagen att även hans batteri i effektmätaren var slut. Men allt löste sig till slut och vi laddade med go mat och andra raffinerade kolhydrater.

Innan loppet var incheckning av prylar, hälsa på alla vänner och hitta fokus. Jag började inse hur många duktiga triathleter som var på plats och att simningen antagligen skulle bli ganska stökig innan vi passerat första boj.

Sim
Simningen blev, precis som jag misstänkte, ganska stökig fram till/och förbi första bojen. Jag är ganska slö i starten och får säkerligen lida lite för det. Hur som helst gick det relativt smärtfritt från första boj till sista boj. Från sista boj hamnade jag bredvid någon som slog mig i bakhuvudet varje gång han tog ett armtag, helt orimligt.. Upp ur vattnet på 30:04 (1:31 min/100m), hade hoppats vara lite snabbare men inom ramarna trots allt.
(Fotocred: Fredrik Andreasson)
Cykel
Iväg ganska snabbt på cykeln och siktade på att gå ut lite lugnare än i Halmstad för att spara benen lite. Ganska friska vindar och bitvis ösregn gjorde banan lurig och jag fegade nog mer än nödvändigt i kurvorna och utförskörningarna. Min plan var att lägga mig några watt lägre än Halmstad men ganska snart märkte jag att benen inte riktigt var med mig för dagen. Positionen kändes nästan obekväm och jag hittade inte riktigt rätt. Kanske en effekt av väldigt få pass på tempocykeln under senaste 2 månaderna? Hur som helst rullade jag in på 2:13:27 (38,9 km/h) och var ganska missnöjd med det. Jag hade hoppats på lite mer innan loppet men det var bara att gilla läget och ta med lärdomarna till framtiden.
(Fotocred: Fredrik Andreasson)
Löp
Försökte växla ut så fort som möjligt och hoppades jaga ikapp någon trots allt. Men ganska snart mötte jag Oskar som ledde tävlingen och nära inpå låg majoriteten av de som var framför mig. Alltså hade jag ganska långt upp till de jag jagade och fick springa på i ingenmansland. Gjorde första 3 varven (av 4) med bra fart och tappade sen lite på slutet. Till slut trillade in på 1:17:22 (3:51 min/km) och klockade min snabbaste HIM-löpning hittills.
(Fotocred: Fredrik Andreasson)

(Fotocred: Fredrik Andreasson)
Väl i mål insåg jag att jag var 8:a, vilket var ungefär vad jag hade räknat med på förhand. Insatsen var inte dålig men jag hade hoppats på lite mer, framförallt på cykeln. Det tog ett tag att bryta ner tankarna till något konstruktivt och nu känner jag mig redo att gå vidare med nästa stora mål för säsongen. På det stora hela är jag ganska nöjd nu i efterhand, det var ingen fullträff men ändå en bra dag.

Stort grattis till Jesper, Oskar och Robert som kämpade hela vägen in i mål och bjöd på en riktig show.
Erik & Fredrik gjorde finfina insatser och så fick vi se Josefine, Agnethe och Johanna stå på pallen i stafetttävlingen där de tävlade under namnet "Syltsystrarna"!

Nu är det dags att blicka framåt, Barcelona om mindre än 5 veckor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar