Beskrivning

En glad motionärs resa mot Hawaii!

tisdag 2 maj 2017

Läger på mallis

Tillbaka i vardagen efter en vecka på helt underbara Mallorca. För undertecknad var det första, men absolut inte sista, gången på Mallorca med träning som huvudfokus. Senast jag var där var jag 14 och prioriteringarna i livet lite annorlunda. Hur som helst kan jag bara summera det hela i att det var magiskt gött väder, bra boende, bra käk och framförallt helt underbara träningskompisar.

Veckan inleddes redan på Lördagen då jag plockade upp Erik och svängde förbi Chalmers där byggnationen av årets Cortège var i full gång. Har man en gång vart fast i studentlivet så är det svårt att släppa det helt så vi hann med en lunch på området innan vi begav oss mot flyget. På flygplatsen fick vi nya cykelkepsar och vattenflaskor och kände oss helt plötsligt väldigt enhetligt klädda, nu kunde det bara bli en fest!
Mot Peppes bodega!
Efter ett smärtfritt flyg och busstransfer till hotellet var det mat och lite balkonghäng innan veckan kunde börja på riktigt. Veckan följde sen enligt rutinen morgonsim -> frukost -> cykling -> bricklöp -> spa -> middag -> göttehäng. Enda dagen som egentligen avvek från mönstret var Torsdagen då det regnade och stormade ganska rejält, då blev det cykelvila men i gengäld ett längre löppass och lite mer simning. Allt som allt blev det ganska mycket träning men kroppen svarade förvånandsvärt bra, om benen var stumma och dåliga på cykellägret i Laholm så var de oerhört mycket bättre den här veckan. Den ursprungliga planen var att cykla ganska lugnt eftersom vi skulle cykla såpass mycket och backigt, men eftersom det var första gången på mallis så blev det mycket gasande i samtliga backar, och det höll i stort sett hela vägen. Bricklöpen efter det längsta och hårdaste cykelpassen gav verkligen kvitto på den allmänna formen. Kul!

I övrigt får bilderna nedan tala för sig själva!
Schysst utsikt från balkongen.
Egen bana i stort sett varje morgon, epic!

På väg till Formentor.

Vid Formentor, första dagen.

Fika i Port Pollenca.

På väg ner till Sa Calobra.

Lång väg ner...

På botten innan klättringen uppåt kunde ta vid.

Cyklat till Randa där det tydligen fanns en backe att ge sig i kast med.

Efter en riktigt go klättring till uppför Col De Soller tillsammans med Michael.

Fikastopp i Bayanbulfar, ett av öns vackraste stopp.

I utkanten av Soller där klättringen till Puig Major började.

Efter klättringen till Puig Major, här börjar veckans träning ta ut sin rätt..

Dags att åka hem, övertygade om att vi snart är tillbaka!

Tack för den vistelsen Mallorca, Pannkakeklubben och Triathlon Väst. Dessutom ett jättestort tack till Erik och Saga som planerat och roddat hela resan, jävlar vad bra ni gjort det här!

Syns i backen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar