Beskrivning

En glad motionärs resa mot Hawaii!

torsdag 8 december 2016

Velodromläger

Fartvinden, den härliga känslan av att flyga fram över vägen. En av de härligaste känslorna kopplade till cykling. Tyvärr blir det inte så mycket av den varan under inomhussäsongen om man trampar mycket testcykel. Men desto härligare när vi i helgen begav oss till Falun för ett läger i den beryktade trärondellen!
Lekstuga för cyklister!
Vi åkte begav oss Fredag morgon för att hinna till introduktionskursen som halva gänget skulle gå, mig själv inkluderad. Kursen bestod av ett teoriblock som främst förklarade principerna som gäller, vikten av säkerhet och hur man beter sig. Därefter var det en rad övningar för att vi skulle få känna på hur det kändes att cykla där inne. Först trampade vi runt lite lätt, därefter var det lite slalomkörning och sakteligen rörde vi oss upp i de lutande kurvorna. För att hänga kvar i svängen krävdes en fart runt 25 km/h så det var inga större problem att trampa sig upp.
Godkänt!
Därefter följde helgen med lite simning, lite mer löpning och absolut mest cykling i cirklar. Han som höll våra pass, Gilles, stod vid sidan och gav oss instruktioner och sen var det bara att trampa på. Vi körde lite teknikövningar för att alla skulle känna sig bekväma på banan och varvade det med hårdkörningar som 'hunter' (en form av lagtempo) och annat kul. Som med alla andra läger med Triathlon Väst så var det sjukt lyckat och gav verkligen mersmak.
Glada miner
Fler glada miner!






Det blir utan tvekan fler besök i Velodromen. Om ni inte vart där än kan jag verkligen rekommendera ett besök!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar